Partnerji sonca

Kakovostni in cenovno dostopni solarni sistemi, zanesljiva izvedba del, intenzivno partnersko sodelovanje z investitorji v vseh fazah naložbe in obratovanja elektrarn, izkušnje in znanje vrhunsko usposobljene ekipe: to so prednosti programa Gorenje Solar. Blagovna znamka Gorenje je zagotovilo za varno naložbo, izvedeno v skladu z najstrožjimi evropskimi predpisi.

Celovitost

Gorenje Solar se razvija v enega od vodilnih ponudnikov solarnih sistemov na območju jugovzhodne Evrope.

Razvoj programa temelji na celovitem partnerstvu z investitorji v lastne sončne elektrarne: Gorenje Solar zagotavlja celovito storitev – od prve zamisli in izračunov, prek projektiranja in financiranja, do končne izvedbe in vzdrževanja. Sodeluje tudi z gradbeniki in arhitekti. Gorenje Solar je zato odličen partner za izvedbo sončnih elektrarn na ključ. Na področju vzdrževanja, reklamacij in odprave pomanjkljivosti zagotavlja visoko stopnjo varnosti.

Kakovost in cenovna dostopnost

Gorenje Solar je del ugledne mednarodne Skupine Gorenje. Poslovna zanesljivost, ki jo Gorenje dokazuje že 60 let, je temelj za doseganje boljših pogojev pri uglednih dobaviteljih, zato lahko Gorenje Solar zagotavlja kakovost po ustrezni, dostopnejši ceni in dobave v krajših časovnih rokih. Sodeluje s priznanimi dobavitelji, vse komponente imajo ustrezne certifikate, dela pa izvajajo usposobljeni in izkušeni strokovnjaki.

Okoljska preverjenost

Gorenje pri razvoju svojih programov spoštuje najstrožje okoljske standarde. To dokazuje tudi vpis v evropsko shemo EMAS. Gorenje je prvo in doslej edino slovensko podjetje, vpisano v to shemo, ki nadzira izpolnjevanje zahtev evropske uredbe o ravnanju z okoljem. Gorenje Solar zato preverjeno zagotavlja energetske rešitve z upoštevanjem vseh okoljskih vplivov.

Okoljske zaveze Skupine Gorenje

Izkušnje s področja energetike

Skupina Gorenje ima kot družbenik energetske skupine GEN-I izkušnje pri produkciji in distribuciji električne energije. Energetska skupina se je doslej že usmerjala v zagotavljanje lastnih zmogljivosti za proizvodnjo energije iz obnovljivih virov (biomasa, hidroelektrarne, soproizvodnja toplote in električne energije). Gorenje Solar, specializirano za rešitve na področju solarne energije, gradi na bogatih energetskih izkušnjah in znanjih – tako pri proizvodnji kot trgovanju z električno energijo.

Usmerjeni naprej

Gorenje Solar je na področju fotonapetostnih rešitev hitro rastoči program v Skupini Gorenje. Rast in razvoj programa sta v skladu z energetskimi strategijami Republike Slovenije s področja obnovljivih virov.