Sejem Energetika 2013 v Beogradu

Velenje, 15.10.2013

Sejem Energetika 2013 – Beograd, SRB

Na skupnem razstavnem prostoru v velikosti 64 m2 smo se predstavljali Gorenje Solar s sončnimi elektrarnami in Gorenje Projekt s ponudbo hidromehanske opreme in soproizvodnje elektrike in toplote na lesno biomaso.

Gorenje Solar ponuja celostno izvedbo sončnih elektrarn: od študije izvedljivosti, finančnih elaboratov in projektiranja do postavitve, vzdrževanja in nadzorovanja delovanja sončne elektrarne. V samo štirih letih delovanja so postavili že več kot 60 sončnih elektrarn z več kot 7 MW skupne moči, kar jih uvršča med vodilne ponudnike sončnih elektrarn v Sloveniji. Odločili so se ponuditi svoje strokovno znanje in produkte tudi investitorjem v Srbiji, ki zaradi odlične sončne lege omogoča večjo učinkovitost sončnih elektrarn.

S svojimi storitvami s področja energetike se predstavlja tudi inženiring podjetje Gorenje Projekt. Doslej so delovali predvsem na slovenskem trgu, od lanskega leta pa tudi intenzivno stopajo na tuje trge. Vstopili so tudi na srbski trg, predvsem na področju pridobivanja energije iz obnovljivih virov. Na sejmu so predstavljali ponudbo hidromehanske opreme za večje ali manjše hidroelektrarne ter rešitve za soproizvodnjo elektrike in toplote na lesno biomaso.«