Poslovni zajtrk z novinarji

Velenje, 6.10.2011
Predstavniki Gorenja Solar so v torek medijem predstavili svoje poslovne uspehe in projekte prvih dveh let delovanja. Program, ki smo ga ustanovili leta 2009, nudi celostne izvedbe sončnih elektrarn na ključ. Na srečanju z novinarji je bila obenem predstavljena otroška slikanica Hišek in sonček, ki je izšla pod mecenstvom Gorenja Solar in partnerjev. Knjiga je namenjena ozaveščanju otrok o pomenu sončne energije za proizvodnjo električne energije in učinkovite rabe energije na preprost in otrokom prilagojen način. Direktor Gorenje Solar Rok Lesjak je izžrebancu nagradne igre, ki smo jo izvedli skupaj s spletnim portalom Energija doma, na dogodku izročil darilni bon za postavitev sončne elektrarne z močjo 4 kW.
Rok Lesjak: »Do konca letošnjega leta bomo postavili skupaj 38 sončnih elektrarn s skupno močjo 4.276,30 kW. To ustreza oskrbi 1200 gospodinjstev in znižanju emisij toplogrednega plina CO2 za 2.900 ton na letni ravni. Naš tržni delež v Sloveniji znaša danes 10 odstotkov. Svoje energije pa ne usmerjamo samo v poslovne projekte, temveč tudi v ozaveščanje širše javnosti, predvsem mlajših generacij, o dragocenostih narave in pomembnosti rabe alternativnih virov energije.«
Poslovanje Gorenja Solar sta medijem predstavila Rok Lesjak (v sredini), direktor programa in mag. Simona Pogorevc (druga z desne), vodilna strokovna sodelavka programa Gorenje Solar. Srečanja sta se udeležila tudi Alenka Žumbar Klopčič (druga z leve), avtorica predstavljene knjige ter urednica portala energetika.net, in Dejan Savić (prvi z leve), predstavnik organizacije Greenpeace v Sloveniji. Povezovala je Urška Ojsteršek, Sekretariat in odnosi z javnostmi.