Sončna elektrarna MFE GORENJE PPA v Gorenju

Velenje, 10.1.2012
Gorenje Solar je postavil še eno, do sedaj največjo sončno elektrarno na območju Gorenja in sicer na obratu programa PPA. V letu 2010 so postavili prve štiri sončne elektrarne s skupno vršno močjo 200 kWp na lokacijah Razstavno-prodajnega salona Gorenje in visokoregalnega skladišča Navis v Velenju ter na proizvodnih objektih Gorenja I.P.C. in programa Mekom v Šoštanju. V letu 2011 je bila postavljena naslednja sončna elektrarna v sklopu Gorenja in sicer na strehi objekta podjetja Gorenje Surovina d.o.o. v Mariboru z vršno močjo 324,53 kWp.
Zaključena je gradnja nove sončne elektrarne na strehi skladišča obrata PPA z vršno močjo 405,61 kWp. Sončna elektrarna bo letno proizvedla 426 megavatnih ur električne energije na leto, s čimer bodo izpuste ogljikovega dioksida v ozračje zmanjšali za 325 ton. Na streho je nameščenih 1726 polikristalnih modulov Yingli Solar in 40 trifaznih razsmernikov Omron.
Investitor v sončno elektrarno je podjetje GGE d.o.o. (Geoplin d.o.o., Gorenje d.d. in Energetika Ljubljana d.o.o.). Sončne elektrarna obratuje že 6 mesecev in v tem času je proizvedla 170 megavatnih ur električne energije.
405,61 kWp sončna elektrarna na strehi skladišča obrata PPA v Gorenju