5 paşi simpli pentru o lenjerie cu adevărat curată

1. SORTAŢI LENJERIA PE CULORI ŞI ÎN FUNCŢIE DE MATERIAL.

Simplu: observaţi simbolurile de pe etichete!

2. ÎNDEPĂRTAŢI PETELE ÎNAINTE DE SPĂ LARE.

Mult mai bine: atacaţi-le imediat ce apar!

3. ÎNCĂRCAŢI MAŞINA DE SPĂ LAT LA MAXIM.

Amestecaţi articole mari şi mici.

4. FOLOSIŢI DETERGENTUL CORECT.

Detergent pudră pentru rufe albe, gel delicat pentru lenjerie delicată.

5. SELECTAŢI PROGRAMUL.

Bumbac 60°C, Materiale amestecate 40°C, Materiale delicate 30°C. E foarte simplu!

SORTEZ! DAR CUM?

Spălaţi împreună articolele de culori asemănătoare şi  cele din material similar. Rufele albe se spală împreună, la fel şi cele colorate şi cele negre. Articolele din bumbac se spală împreună, la fel şi cele din material sintetic , lâna se spală separat, materialele delicate separat. Nu sunteţi sigur? Observaţi simbolurile de pe etichetele fiecărui articol de îmbrăcăminte.

Setări ante-programate
Sortarea lenjeriei

NICIO PATĂ? CHIAR DINAINTE DE SPĂLARE!

Îndepărtaţi petele înainte de spălare - preferabil,  trataţi-le imediat ce apar. Uneori o simplă ştergere sau estompare a petei şi o clătire cu apă rece sunt de ajuns. Dacă însă acest lucru nu ajută, încercaţi unul dintre trucurile vechi: pentru pete lăsate de gumă de mestecat, folosiţi un cub de gheaţă; pentru pete de ulei, folosiţi pudră de bebeluş; pentru rugină, folosiţi sare cu lămâie, etc. Pentru pete mai dure, folosiţi agentul de îndepărtare a petelor adecvat - dar încercaţi-l întâi pe o parte interioară a articolului de îmbrăcăminte pentru a verifica rezistenţa culorii!

Cum să îndepărtaţi petele

ÎNCĂRCARE: OPTIMĂ!

Atunci când încărcaţi maşina de spălat, combinaţi articole de îmbrăcăminte mai mici cu cele mai mari. Pentru articole delicate, folosiţi o pungă din plasă pentru a proteja articolele de îmbrăcăminte. Trageţi fermoarele, închideţi nasturii şi goliţi buzunarele. Diverse materiale absorb cantităţi diferite de apă. De aceea, puteţi încărca maşina cu mai multe articole din bumbac decât cu articole făcute din materiale mixte. Dar nu vă faceţi griji: maşina va regla automat cantitatea de apă.

FOLOSIŢI DETERGENT. CE TIP DE DETERGENT?

  • Folosiţi detergent pudră cu granule de albire pentru lenjeria albă.
  • Pentru lenjeria colorată, folosiţi detergent pudră sau lichid cu enzime. Acestea vor ajuta la eliminarea murdăriei fără a afecta culorile.
  • Pentru hainele din lână, folosiţi detergent lichid cu lanolină.
  • Pentru articolele din mătase, perdele şi alte articole delicate, folosiţi un detergent cu pH neutru.
  • Atunci când spălaţi haine făcute din materiale speciale, cum ar fi GORE-TEX, nu utilizaţi agenţi de înmuiere a materialului, întrucât aceştia pot împiedica aerul să pătrundă prin material! Pentru aceste articole, utilizaţi geluri de spălare speciale.

Cum să vă menţineţi lenjeria albă strălucitor de albă?

Înainte de a spăla lenjeria albă în maşina de spălat, fierbeţi articolele de îmbrăcăminte în apă în care aţi adăugat câteva felii de lămâie. Apoi spălaţi lenejeria în maşina de spălat la cea mai mare temperatură posibilă, folosind detergent pudră cu granule de albire.

Cum să menţineţi culorile hainelor dumneavoastră cu adevărat noi şi strălucitoare?

Înainte de a spăla prima dată hainele dumneavoastră noi, umeziţi-le în apă rece sărată (o mână plină de sare pentru o găleată de apă). Apoi stoarceţi-le şi spălaţi-le la maşina de spălat, folosind detergenţi gel cu enzime de păstrare a culorilor.

SELECTAŢI PROGRAMUL CARE TREBUIE!

Nicio grijă: cele 3 programe obişnuite pot spăla majoritatea rufelor dumneavoastră!

  • BUMBAC 60: folosiţi acest program pentru lenjerie nedelicată, murdarită normal. Ritmul de centrifugare şi ciclurile de rotire vor fi mai intense.
  • ARTICOLE DIN MATERIALE MIXTE 40: folosiţi acest program pentru articole colorate din materiale diferite şi pentru lenjeria de culori intense (de ex. negru sau roşu). Ciclul de rotire va fi mai mic, iar centrifugarea va fi delicată.
  • DELICATE 30: folosiţi acest program pentru rufe delicate care pot fi afectate de centrigurarea normală. Programul foloseşte mai multă apă şi un ritm foarte delicat de centrifugare - sau nu utilizează  funcţia de centrifugare deloc.

Programe de spălare