Opšti uslovi poslovanja internet prodavnice Gorenje Studio

Opšti uslovi poslovanja internet prodavnice utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje Gorenje Studio d.o.o.(u daljem tekstu Prodavac). Opšti uslovi poslovanja Internet prodavnice Gorenje Studio definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Internet prodavnica Gorenje Studio je informacijski sistem namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima. Njime upravlja kompanija Gorenje Studio d.o.o. Korisnik je osoba koja koristi naš sistem, odnosno kupac u Internet prodavnici Gorenje Studio.

Odnos Internet prodavnice Gorenje Studio i kupca regulisana je međusobnim obavezama kupovine preko Internet prodavnice Gorenje Studio, a u skladu sa opštim uslovima. Svaki korisnik usluge Internet prodavnice Gorenje Studio ima korisničko ime i lozinku koji mu služe za prijavu. Lozinka je tajna i poznata samo korisniku koji je dobija putem svoje elektronske adrese. Korisnik je dužan da vodi računa da njegovo ime i lozinku koristi samo on, ili lice ovlašćeno da postupa u njegovo ime.

Opšti uslovi poslovanja definišu delatnost Internet prodavnice Gorenje Studio, korisnike prava i poslovni odnos između prodavca i kupca.

Lična karta Gorenje Studio

Ime: Gorenje Studio d.o.o.
Adresa: Milutina Milankovića 7, 11070 Novi Beograd
E-pošta: ip@gorenjestudio.rs
Telefon: 011/3534100
Fax: 011/3534107
PIB 102971364
Matični broj: 17489534
Šifra delatnosti: 4754
Osnovni kapital: 1.197.955,02 EUR
  Registrovan kod Agencije za privredne registre pod brojem БД 4146
Poslovni računi banke: Findomesticbanka AD broj računa240-0628102101500-92

Načini plaćanja

Virmansko plaćanje: Ako ste se odlučili za plaćanje po predračunu, na vašu elektronsku adresu ćemo poslati predračun sa svim podacima. Po prijemu sredstava na naš poslovni račun, roba će biti poslata na vašu adresu za dostavu.

Plaćanje pouzećem (plaćanje prilikom isporuke):

 • Platnom karticom
 • Gotovinsko plaćanje
 • Čekovima gradjana

Plaćanje pouzećem je preporučljivo ako želite da platite robu u trenutku preuzimanja. Robu koju plaćate kod preuzimanja moguće je platiti gotovinom (bez obzira na vrednost), s tim da pri preuzimanju morate da budete lično prisutni. Robu možete platiti karticom, takođe prilikom preuzimanja. Moguće je plaćanje sledećim vrstama kartica:

 • Debitne: Dina, VISA elektron i Maestro.
 • Kreditne: American Express, VISA I Master, čiji korisnici trenutno imaju mogućnost kupovine na 6 rata bez kamata.

Odloženo plaćanje:

Čekovima građana i to do 6 mesečnih rata bez kamate, pri čemu prva rata dospeva na naplatu odmah.

Odloženo plaćanje do 6 rata kreditnim karticama bez kamate:
• Findomestik banke / Supercard MasterCard (realizacija moguća samo u Gorenje Studijima)
• Banka Intesa / Master Card, Visa kreditna kartica i American express kartice

Potrošački kredit Raiffeisen banke:

Web krediti su jednostavni i brzi krediti. Realizuju se u Gorenje studijima po principu bez odlaska u Banku. Klijenti robu iz asortimana Gorenje Studija mogu kupiti:
• „Zelenim web kreditom“ – bela tehnika u A klasi energetske potrošnje (samo kod mašina za sušenje veša može B energetski razred) u iznosima 200-5.000 eur, na 12 ili 18 meseci, sa 0% kamate i minimalnim učešćem 30%
• WEB Mastercard kreditnom karticom za iznos od 8.000-400.000 dinara, na 3-48 meseci (i to kratkoročni kredit na 3-12 meseci ili dugoročni na 13-48 meseci), sa 2,5% mesečnom kamatom i 0% učešća

O vremenu dostave robe obavestićemo vas telefonom.

Do potpunog plaćanja proizvoda iz određene porudžbine naručeni proizvodi ostaju vlasništvo Gorenja, iako su već bili dostavljeni kupcu. Ukoliko se kao način plaćanje odabere kreditna kartica, u slučaju neuspešne realizacije ili bilo kojeg drugog razloga, kupac je u obavezi da u roku od 5 dana od primljenog poziva odabere jedan od preostalih načina kupovine i izmiri svoju obavezu.

Prodavac izdaje račun na trajnom mediju (papiru), što je sa garancijskim listom validan dokaz o kupovinu u slučaju reklamacije ili servisne intervencije.
Obrazac web kredita mozete preuzeti ovde.

Cene u internet prodavnici

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Zadržavamo pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Cene su važeće u slučaju plaćanja predviđenim načinima plaćanja i prema uslovima navedenim iznad. Navedene cene važe samo za kupovinu u Internet prodavnici Gorenje Studio i mogu da se razlikuju od cena u izložbeno-prodajnim salonima Gorenje Studio.

Uprkos značajnim naporima da se obezbede ažurni i tačni podaci, moguće je da se potkrade neispravna cena. U tom slučaju, kao i u slučaju da se cena promeni tokom izdavanja porudžbine, prodavac će kupcu omogućiti da odustane od kupovine i ponuditi mu drugo rešenje na obostrano zadovoljstvo.

Validnost akcijske ponude

Rokovi trajanja akcija, koji mogu da se međusobno razlikuju, navedeni su u akcijskoj ponudi.

Pravo na otkazivanje kupovine i vraćanje robe

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od isporuke robe, prodavcu pismeno javi odustajanje od porudžbine i to na elektronsku adresu: Ip@gorenjestudio.rs. Potrošač može popuniti obrazac za raskid ugovora. Potrošač je u obavezi da posle toga robu vrati prodavcu najkasnije 14 dana od pismenog obaveštenja. Vraćeni proizvodi moraju da budu u originalnoj ambalaži, uz priloženu kopiju fakture. Neposredne troškove vraćanja robe pokriva kupac. Prodavac vraća celokupnu plaćenu sumu za aparat, odmah ako je moguće, a najkasnije u roku od 30 dana posle prijema poruke o odustajanju od porudžbine.

Kupac mora da vrati robu u njemu najbliži Gorenje Studio:

Valjevo Palih boraca 91/92 god br.5
Žarkovo Trgovačka 9
Novi Pazar Veljka Vlahovića 18b
Borča Zrenjaninski put 127b
Stara Pazova Kralja Petra Karađorđevića 34
Sombor Mirna 8
Ćuprija Kneza Miloša bb
Niš Cara Dušana 2
Novi Beograd Milutina Milankovića 7
Kruševac Železnička bb
Šabac Cara Dušana 32a
Novi Sad Bulevar Vojvode Stepe 38

Garancija

Svi proizvodi u prodaji Internet prodavnice Gorenje Studio imaju garanciju uvoznika, odnosno proizvođača, i obezbeđeno servisiranje i rezervne delove u Srbiji.  Za više informacija o garanciji, uslovima i servisnom održavanju, pozovite broj Servisnog Call Centra Gorenje (0700 100 700). Kod garancije važe garancijski uslovi koji su navedeni u garancijskoj izjavi priloženoj uz svaki aparat. Garancija ne važi za potrošni materijal, baterije, kese za usisavanje itd. Garancija može da se realizuje uz kopiju računa i garancijsku izjavu. Sve fabričke nedostatke i kvarove koji nastanu u garancijskom roku Servis Gorenje će srediti besplatno. Servisiranje van garancije se obezbeđuje za proizvode na period od 7 godina, ako Zakon ne predviđa drugačije.

Garancija prestaje da važi u sledećim slučajevima:

 • neuvažavanje uputstva za upotrebu,
 • popravka koju je izvršilo nestručno lice,
 • ugradnja neoriginalnih rezervnih delova,
 • oštećenja koja su nastala zbog nemarnog rukovanja,
 • oštećenja nastala zbog mehaničkih udaraca od strane kupca, odnosno treće osobe,
 • nepravilne ugradnje aparata,
 • upotreba aparata u trgovinske ili profesionalne svrhe

U slučaju da su vam potrebne dodatne infrmacije u vezi sa garancijom, obratite se na: Ip@gorenjestudio.rs, ili na broj telefona 0700 100 600. Ovim odredbama se ne ulazi u prava koje potrošač ima u skladu sa članom 54 Zakona o zaštiti potrošača.

Za sve proizvode robne marke Gorenje iz grupe velikih kućnih aparata (mašine za pranje veša, mašine za sušenje veša, frižideri, zamrzivači, mašine za pranje sudova, aparati za kuvanje, aspiratori) važi petogodišnja garancija na teritoriji Republike Srbije. Za sve druge proizvode (mali kućni aparati,  televizori, mikrotalsne rerne, usisivači) važi zakonski propisana dvogodišnja garancija.

Dodatne usluge promene smera otvaranja vrata kod rashladno-zamrzivačkih aparata

Pri kupovini rashladno-zamrzivačkih aparata u Internet prodavnici Gorenje Studio, treba da znate da su kod nekih modela moguće promene u smeru otvaranja vrata. U slučaju potrebe za ovim uslugama neophodno je da pošaljete poruku na elektronsku adresu: Ip@gorenjestudio.rs, ili da okrenete broj telefona: 0700 100 600, gde ćete dobiti sve informacije o ovim uslugama.

Rok isporuke

Želeći da izađemo u susret očekivanjima svojih kupaca, obezbeđujemo besplatnu dostavu svih proizvoda kupljenih preko Internet prodavnice Gorenje Studio, na teritoriji Republike Srbije. Pre dostave ćemo vas pozvati, radi dogovora o vremenu dostave.

Rok isporuke teče od prvog narednog radnog dana posle narudžbine. Za robu kupljenu preko internet prodavnice rok isporuke je od 24h do 72h.
Isporuke se ne vrše nedeljom.  
Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije. 
Isporuka van teritorije Srbije nije moguća.
U slučaju da se proizvod ne nalazi na zalihama, postoji mogućnost da se rok isporuke produži, ali isključivo posle telefonske konsultacije sa kupcem.

Ukoliko u vreme dostave kupac nije na dogovorenoj adresi, robu može da preuzme punoletna osoba koja živi u istom domaćinstvu zajedno sa kupcem, odnosno osoba koja ima ovlašćenje za preuzimanje robe. Osoba koja je preuzela proizvod preuzima i svu prateću dokumentaciju i potvrđuje prijem robe potpisivanjem otpremnice, gde navodi svoje ime, datum preuzimanja robe i srodstvo koje ima sa naručiocem.

Bezbednost

U postupku kupovine i plaćanja obezbeđujemo sigurnost i zaštitu od zloupotrebe vaših ličnih podataka.

Kao kupac, vi ste odgovorni za pristup svom sistemu i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke. Takođe, garantujete za tačnost i istinitost svih poslatih informacija.

Pravo na privatnost

Prodavac se obavezuje da trajno zaštiti lične podatke kupca u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka i Zakonom o osiguranju. Vaši podaci, dobijeni preko Internet prodavnice Gorenje Studio, koristiće se isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije. Kupac je ostavljanjem svoje e-mail adrese dao saglasnost da dobija informacije o novim ponudama Gorenje Studija. Kupac u svakom trenutku, izborom opcije koja se nalazi u e-mailu, može povući svoju saglasnost posle čega neće dobijati pomenute ponude.

Komunikacija

Obaveštenja o mesečnim akcijama i komercijalne elektronske poruke moraju biti jasno i nedvosmislno označene kao reklamne poruke. Pošiljalac mora da bude jasno naveden. Ako korisnik ne želi da prima reklamne poruke i obaveštenja o mesečnim akcijama, prodavac će to bezuslovno uzeti u obzir.

Isključenje od odgovornosti

Prodavac će uložiti maksimalne napore da postavi ispravne i ažurne podatke na svoje internet strane.  Međutim, karakteristike proizvoda, zalihe i cene mogu brzo da se promene, tako da prodavac ne uspe da pravovremeno ispravi podatke na internet stranicama. U tom slučaju prodavac će obavestiti kupca o izmenama i omogućiti mu da otkaže poružbinu ili zameni naručeni artikal. Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne predstavljaju svojstva proizvoda.

Žalbe i sporovi

Prodavac poštuje postojeći Zakon o zaštiti potrošača. Žalbe i reklamacije korisnici mogu da pošalju na elektronsku adresu: Ip@gorenjestudio.rs, ili klasičnom poštom na adresu:

Gorenje d.o.o., Beograd
Milutina Milankovića 7
11000 Beograd

Prodavac će u roku od pet radnih dana potvrditi da je žalba primljena i saopštiti korisniku, odnosno kupcu, koliko dugo će biti razmatrana i redovno ga obaveštavati o statusu postupka. Prodavac će učiniti sve što je u njegovoj moći u cilju sporazumnog rešenja svih sporova.

Ukoliko se ne postigne dogovor između Prodavca i potrošača, Zakonom o zaštiti potrošača je predviđena mogućnost vansudskog rešavanja sporova.