Pomoč pri nakupu v Spletni trgovini Gorenje

Nakupovanje v Spletni trgovini Gorenje je enostavno in varno. Varno vas bomo vodili preko vseh korakov nakupa, poleg tega pa vam bomo na vsakem koraku nudili preglednost podatkov. V primeru, da pri nakupu naletite na kakršne koli težave, smo vam za pomoč na voljo na telefonski številki 03 899 1416 ali na elektronskem naslovu spletna-prodaja@gorenje.si.

Preberite si več o:

Navodila za nakupovanje

 1. Izberite izdelek in ga s klikom na gumb "V košarico" dodate v košarico.
   
 2. V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek. Če želite dodati nove izdelke v košarico, kliknite na gumb »Nakupovanje«.
   
  Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano oziroma izdelkov ne boste odstranili iz košarice. V vsakem trenutku se lahko vrnete na nakupovanje in dodajate nove izdelke, pri čemer bodo že dodani izdelki ostali v košarici.
   
 3. Preglejte izdelke v vaši nakupovalni košarici, ki jih želite naročiti. Izdelke iz košarice lahko tudi odstranite ali spremenite njihovo količino.
   
 4. Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na gumb »Naprej«. Sledila bo prijava oziroma registracija v sistem Spletne trgovine Gorenje. Če ste v Spletni trgovini Gorenje že kdaj nakupovali ter ste registrirani, se v sistem prijavite z elektronskim naslovom in geslom. V kolikor v Spletni trgovini Gorenje še niste nakupovali, torej niste registrirani, bo registracija avtomatsko izvedena ob vašem prvem opravljenem nakupu. Vsi podatki o registraciji in dostopu bodo poslani na vaš elektronski naslov.
   
 5. V naslednjem koraku »Vnos podatkov« bo sledil vpis/pregled podatkov za dostavo in izbira načina plačila. Obstoječi uporabniki na tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke, izberite plačilo in označite, če vam je pri nakupu pomagal serviser. Novi uporabniki vpišite vse zahtevane kontaktne podatke, prav tako izberite način plačila in označite, če vam je pri nakupu pomagal serviser.
   
 6. Sledi pregled in potrditev naročila. Prosimo, da preverite vpisane podatke in naročilo. Če ste lastnik promocijske kode, jo tukaj vpišite in si zagotovite popust. Če se z vpisanimi podatki strinjate, potrdite in oddajte naročilo s klikom na gumb »Potrdite naročilo«.
   
 7. Vaše naročilo bo oddano, na elektronski naslov boste dobili sporočilo o uspešni oddaji naročila. Nadaljnji koraki so odvisni od izbranega načina plačila:

  Plačilo po povzetju: ko bo administrator potrdil in obdelal vaše naročilo, bo blago odposlano na vaš dostavni naslov. Pred dostavo vas pokliče dostavljalec in sporoči predvideni čas dostave. Plačilo bo izvedeno ob samem prevzemu, in sicer v gotovini.

  Plačilo po predračunu: ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po poravnanem predračunu in potrjenem naročilu bo blago odposlano. Pred dostavo vas pokliče dostavljalec in sporoči predvideni čas dostave.
   
  Plačilo s kreditno kartico
  : po oddaji naročila boste avtomatsko preusmerjeni na spletno stran, kjer boste vnesli podatke o kreditni kartici ter izvedli plačilo.
   
 8. Prejeli boste e-sporočilo, ki bo potrdilo vaše naročilo. O vseh korakih in statusih vašega naročila boste obveščeni na elektronski naslov, vse podatke pa lahko pregledujete in spreminjate tudi v zavihku Moj profil.

Plačilne metode

 1. Kreditna kartica: v spletni trgovini Gorenje lahko naročeno blago varno plačate s kreditno kartico. Sprejemamo kreditne kartice, ki so izdane v Sloveniji (EuroCard/MasterCard, VISA). Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije, in v primerih, ko prejemnik in plačnik nista ista oseba, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave preko e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni možno spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev.
   
 2. Spletna banka: izbrane proizvode lahko plačate prek mobilnih ali spletnih bank, npr. Klik, ABAnet.
   
 3. Plačilo po predračunu: če ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.
   
 4. Plačilo po povzetju: plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga. Ker je pri plačilu ob prevzemu možno le plačilo z gotovino, morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni. O času dostave vas bomo obvestili po telefonu. Če vam ta način ne ustreza, vas prosimo, da preberete tudi informacije o možnostih plačila s kreditno kartico, preko e-banke in po predračunu.

Vračilo izdelka

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov spletna-prodaja@gorenje.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti na naslov: Gorenje GSI, Brnčičeva 39, 1231 Ljubljana-Črnuče.

Vse do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Gorenja, tudi če so že bili dostavljeni kupcu. V kolikor se kot način plačila izbere kreditna kartica, se v primeru neuspešnosti izvedbe plačila iz katerega koli razloga kupec zavezuje v roku 5 dni od prejetega poziva na enega izmed drugih ponujenih načinov poravnati svojo obveznost plačila kupnine naročenih izdelkov. V primeru neplačila oziroma nepopolnega plačila ima Gorenje tudi alternativno pravico ter od kupca zahtevati vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Garancija

Vsi izdelki v prodaji v Spletni trgovini Gorenje imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele v Sloveniji. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na najbližjega pooblaščenega serviserja Gorenje. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material, baterije, vrečke za sesanje itd. Garancijo se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku, bodo na servisu odpravljene brezplačno. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno.

Garancija preneha veljati pri:

 • neupoštevanju navodil za uporabo,
 • popravilu, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
 • vgraditvi neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
 • malomarnem ravnanju z izdelkom,
 • poškodbah, nastalih zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
 • nepravilni vgradnji aparata,
 • uporabi aparata v poklicne ali pridobitne dejavnosti.

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo in pooblaščenimi servisi, se lahko obrnete na e-naslov spletna-prodaja@gorenje.si.

Za vse izdelke blagovne znamke Gorenje iz sklopa velikih gospodinjskih aparatov (pralni stroji, sušilni stroji, hladilniki, zamrzovalniki, pomivalni stroji, nape, kuhalni aparati) velja 5-letna garancija na območju Republike Slovenije. Za male gospodinjske aparate in mikrovalovne pečice velja 2-letna garancija, za program kuhinjske posode pa 3-letna garancija.

Blagovna znamka Körting - Sidex ima v vseh kategorijah 2-letno garancijo.

Dobavni rok in dostava

Spletna trgovina Gorenje želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo brezplačno na vaš naslov na območju Republike Slovenije. Za določitev točne ure dostave vas bo predhodno poklical naš pooblaščen dostavljavec.

Dostava aparatov poteka le ob delovnih dnevih. Dobavni rok, če je izdelek na zalogi, je največ dva delovna dneva od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje.

Kupljeno blago vam dostavimo brezplačno do kamionsko dostopnega dvorišča. Vnosa blaga v stanovanje in priklopa aparatov ne zagotavljamo. V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika.

Varnost

Med vašim nakupovanjem in plačevanjem zagotavljamo varnost vaših osebnih podatkov in varen postopek nakupa z zaščito pred zlorabami. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil.

Gorenje GTI d.o.o. je certificiran trgovec s strani bank in ima z banko sklenjeno pogodbeno razmerje. Gorenje GTI d.o.o. ima preko Telemacha sklenjeno storitev Transact-EON, ki je vmesnik za varno sprejemanje plačil preko interneta.

S pomočjo sistema Transact-EON so vzpostavljeni najboljši varnostni ukrepi, zato so zasebni in finančni podatki (številke plačilnih in kreditnih kartic in načini plačevanja) zaščiteni že, ko jih pošiljate prek interneta. Za varnost in kodiranje podatkov preko sistema Transact-EON se uporablja 128bit SSL varnostni protokol od podjetja Verisign.

Kot kupec pa ste odgovorni za dostop do svojega sistema ter za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesel. Kot kupec jamčite za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov.