Plačilne metode

  1. Kreditna kartica - V spletni trgovni Gorenje lahko naročeno blago varno plačate s kreditno kartico. Sprejemamo kreditne kartice, ki so izdane v Sloveniji (EuroCard/MasterCard, VISA). Plačnik mora biti ista oseba ali organizacija, ki je lastnik kreditne kartice. V primerih, ko imetnik kartice ni državljan Slovenije, in v primerih, ko prejemnik in plačnik nista isti oseba, si pridržujemo pravico do dodatnega preverjanja identitete plačnika in prejema pisne izjave preko e-pošte ali telefaksa, da plačnik soglaša s plačilom naročenega blaga. Po oddaji naročila s tem načinom plačila ni možno spreminjati vsebine naročila, končnega zneska, naslova za dostavo in drugih dogovorjenih pogojev.
     
  2. Spletna banka - Izbrane proizvode lahko plačate prek mobilnih ali spletnih bank npr. Klik, ABAnet.
     
  3. Plačilo po predračunu - Če ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo. 
     
  4. Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno v primeru, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga. Ker je pri plačilu ob prevzemu možno le plačilo z gotovino, morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni. O času dostave vas bomo obvestili po telefonu. Če vam ta način ne ustreza, vas prosimo, da preberete tudi informacije o možnostih plačila s kreditno kartico, prek e-banke in po predračunu.

Vse do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Gorenja, tudi če so že bili dostavljeni kupcu. V kolikor se kot način plačila izbere kreditna kartica, se v primeru neuspešnosti izvedbe plačila iz kateregakoli razloga kupec zavezuje v roku 5 dni od prejetega poziva na enega izmed drugih ponujenih načinov poravnati svojo obveznost plačila kupnine naročenih izdelkov. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Gorenje tudi alternativno pravico ter od kupca zahtevati vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju (papir), ki sodi ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo oz. servisni poseg.