IonAir технологија

<
>

IonAir јонизатор

Во затворен простор, како што е фрижидерот, храната е изложена на природен процес на стареење. За да се зачуваат хранливите состојки во храната, температурата во внатрешноста на фрижидерот мора континуирано да биде над 0˚C. Напредната IonAir технологија креира идеална микроклима во новите фрижидери од Gorenje. Работи на принциот на природниот процес на јонизација. Негов производ е озонот, кој природно ги елиминира непријатните миризби и обезбедува најдобра заштита на храната и на нејзината свежина. Процесот на јонизација ги елиминира миризбите на храна со јак мирис како на пример кромидот и сл. Благодарение на неверојатниот IonAir, фрижидерот станува совршена околина – за зеленчук од градина, сино сирење, јајца, парче тора или салата од домати.