Načini plaćanja

Metode plaćanja

1. Kreditna kartica - U Internetskoj trgovini Gorenje Studio možete naručenu robu sigurno platiti kreditnom karticom. Primamo kreditne kartice koje su izdane u Hrvatskoj (EuroCard/MasterCard, VISA, Diners Club, American Express). Platitelj mora biti osoba ili organizacija koja je vlasnik kreditne kartice. U slučajevima kada vlasnik kartice nije državljanin Hrvatske, i u slučajevima kada primalac i platitelj nisu ista osoba, pridržavamo pravo na dodatno provjeravanje identiteta platitelja i primanja pisane izjave preko e-pošte ili telefaksa da je platitelj suglasan s plaćanjem naručene robe. Nakon odašiljanja narudžbe s ovim načinom plaćanja ne može se promijeniti sadržaj narudžbe, konačni iznos, adresa za dostavu i drugi dogovoreni uvjeti.
 
2. Internetska banka - Odabrane proizvode možete platiti preko mobilnih ili internetskih banaka.
 
3. Plaćanje po predračunu - Ako ste se odlučili za plaćanje po predračunu, na elektronsku adresu primatelja računa poslat ćemo predračun sa svim podatcima. Po primitku sredstava na naš poslovni račun, roba će biti poslana na adresu za dostavu.
 
4. Plaćanje pouzećem – Plaćanje pouzećem primjereno je ako želite plaćanje prilikom preuzimanja naručene robe. Zato što je prilikom preuzimanja moguće samo plaćanje gotovinom, morate prilikom preuzimanja biti osobno prisutni, bez obzira na vrijednost narudžbe. O vremenu dostave obavijestit ćemo vas telefonom. Ako vam ovaj način ne odgovara, molimo vas da pročitate informacije o mogućnostima plaćanja kreditnom karticom, preko e-banke i po predračunu.


Sve do potpunog plaćanja proizvoda iz pojedinačne narudžbe, naručeni proizvodi ostaju u vlasništvu Gorenja čak i onda kada su već bili dostavljeni kupcu. Ukoliko se kao način plaćanja izabere kreditna kartica, a u slučaju neuspješnosti izvedbe plaćanja iz bilo kojeg razloga, kupac se obvezuje poravnati svoju obvezu plaćanja kupovine naručenih proizvoda na jedan od drugih ponuđenih načina u roku 5 dana od primitka poziva. U slučaju neplaćanja odnosno nepotpunog plaćanja, Gorenje ima alternativno pravo od kupca zahtijevati vraćanje proizvoda u besprijekornom stanju.

Ponuditelj izdaje račun na trajnom mediju (papir) koji je uz garancijski list važeći dokaz za reklamaciju odnosno servisni zahvat.